Målare Stockholm – frågor och svar

När bör man ta hjälp av en målare i Stockholm – och när kan man med gott samvete göra jobbet på egen hand? Det finns få yrkesgrupper som kommer med lika många frågor som en målare gör. 

I den här texten tänkte vi svara på några av de vanligaste av dessa frågor och genom detta också ge dig lite fakta, lite information och allmänna tips och råd inför det projekt du planerar att utföra i din bostad i Stockholm. Vi hoppas att du får veta exakt det du behöver och här nedan kommer de frågor – och svar – vi tror att du behöver; enligt följande: 

När behöver jag en målare i Stockholm? 

Rent generellt så borde fler ta hjälp av en målare i samband med att man ska måla om i hemmet. Att måla om är ett av de mest effektiva sätten att förändra på, men det ska också handla om ett resultat som blir tilltalande för ögat – vilket är långt ifrån sanningen då lekmän jobbar.

 Tid är ofta en bristvara och därmed också något att utgå ifrån. Jobbar du heltid och har en familj med olika behov – träningar, skjuts till skolan, gym, umgänge och så vidare – så bör du definitivt överväga att anlita en målare i Stockholm. Även om det bara handlar om att måla om i hallen eller i ett sovrum. Projektet tar tid! 

Hur ska jag lyckas med mitt måleri? 

Det som skiljer en lekman mot en professionell målare – utöver flera år i en yrkesskola – är att den senare lägger ner störst fokus på att förbereda den yta som ska målas. Du som lekman är ofta för ivrig och vill så snabbt som möjligt sätta igång och måla och bli klar med jobbet. 

En målare slipar, spacklar, tvättar och ser till att täcka allt runt omkring innan han påbörjar – metodiskt och lugnt – med sin målning av ytan. Detta visar sig i det färdiga resultatet. Det jobb en lekman utfört kommer att ha en massa – och olika – synliga misstag – jobbet utfört av en målare kommer att vara snyggt och vara det under en lång, lång tid framöver. Vill du lyckas med att måla så lägg ditt fokus och energi på grundjobbet! 

Jag ska måla om fasaden – klarar jag det själv? 

Mest troligt – nej. En fasadmålning är mer än att bara få ett snyggt hus för ögat – färgen ska även ge skydd åt det underliggande materialet. Därför är det viktigt att man har kunskap om både färg och vad som fungerar bäst till det material som huset är byggt i. 

Utöver detta så krävs samma grundjobb som vi ovan nämnt – och dessutom kommer du att behöva olika typer av ställningar och andra säkerhetsanordningar för att både underlätta och säkra jobbet. 

En annan fråga handlar om väder och vind. Hur agerar du om det regnar då du tänkt dig att måla? Fler än ett projekt har gått i stöpet som en följd av dåligt väder. Väljer du en målare så kommer denne att kunna slutföra jobbet på ett tryggt och säkert sätt – och med exempelvis väderskydd om det krävs. 

Publicerat den
Kategoriserat som Målare