Konsten att renovera en lägenhet i Stockholm utan att störa grannarna

För många innebär det att man stör grannarna när man ska renovera en lägenhet i Stockholm. Renovera på rätt sätt så kommer grannarna att bli väldigt glada.

Det brukar sällan vara att bara flytta direkt in i en nyköpt lägenhet. Man vill gärna sätta sin egen prägel på väggar och golv innan inflytt. Det ska kännas som om det är ens egen bostad och inte att man flyttar in hos någon annan. För att lyckas med det så behöver man renovera, men helst utan att störa grannarna.

Man vill ju gärna bevara grannsämjan längre än den första månaden. Därför gäller det att renovera så inte grannarna störs. Det första man ska göra är att köpa många stora trasmattor. Trasmattor dämpar ljudet ordentligt. Nästa steg är att sätta upp akustikplattor på väggar och tak så att inget ljud smiter ut den vägen. När man väl har gjort alla dessa steg så kan man vara säker på att grannarna inte kommer att höra något när man renoverar.

Tips på hur man renoverar lägenheten tyst

Å andra sidan så kommer det vara svårt att göra en renovering med akustikplattor och trasmattor. Därför är det bättre att planera om när man ska genomföra en renovering av lägenhet i Stockholm. Vill man behålla akustikplattor och trasmattor kan man ha en sjudundrande inflyttningsfest. Bjuda in vänner och bekanta och partaja utan att störa grannarna.

Vill man inte ha kvar dem är det dags att börja om med renoveringsplanerna. Begränsar man renoveringen till dagtid så brukar få grannar störas av renoveringen. Så det kommer nog att gå bra ändå så länge man inte bilar upp ett badrumsgolv i flera timmar om dagen. Snart kan man ha den där inflyttningsfesten ändå. I en nyrenoverad lägenhet som passar den nya ägaren perfekt som handen i handsken.