Industrigolv som tål tuffa tag

Golv ska passa för de rum och förutsättningar som finns där de läggs. Därför brukar industrigolv kallas för de tuffaste och mest tåliga av alla typer av golv.

När ett golv väljs till hemmet så finns det en hel del kriterier som ska följas. Golvet i badrummet ska tåla väta. Sovrumsgolvet ska vara mjukt och varmt att gå på med bara fötter. Och golvet i en hall ska tåla lite grus och snö som smälter från vinterkängor.

Men när det kommer till industrigolv så är utmaningarna av en helt annan kaliber. Golvet kanske ska tåla att tunga maskiner kör på det och att det kan utsättas för en hel mängd olika typer av kemikalier. Kanske kan det även vara i lokaler med extremt hög eller extremt låg temperatur. Och det ska dessutom vara ett golv som går att rengöra enkelt och snabbt.

Smart och hållbart industrigolv

Idag finns det ett flertal olika industrigolv på marknaden, som passar för olika lokaler och utmaningar. Och det sker hela tiden forskning och utveckling på marknaden, där det just nu blivit mycket populärt med slitstarka epoxigolv. Golv som inte enbart fyller alla möjliga önskemål utan som dessutom är enkla att lägga och som håller under en mycket lång tid.

Vid valet av ett industrigolv är önskemålet ofta att det ska vara ett golv som kommer ligga i väldigt många år, eftersom det kan placeras mycket stora maskiner och liknande på golven. Därför är det också klokt att välja ett golv som är gjutet, så att det är lagningsbart.

Publicerat den
Kategoriserat som Golv