Fråga din rörmokare i Stockholm om du behöver renovera badrummet

Hur står det till med rören i ditt gamla badrum från femtiotalet? En rörmokare i Stockholm kan hjälpa dig med att bedöma om det är hög tid att renovera.

Vad ska man ha en rörmokare till? Tja, om man har ett orenoverat badrum i en villa från 50-talet är svaret: en hel del. I ett gammalt badrum finns det mycket som kan gå snett, och ofta är rören inblandade. Har du koll på när badrummet i din villa är ifrån? Det kanske till och med är ett originalbadrum. I så fall har rören i det där badrummet snart 80 år på nacken – kanske fler, beroende på när du läser detta.

Inom din livstid kommer badrummet sannolikt fylla 100 år. När du tänker på det – känns det fortfarande rimligt att undvika att renovera det, bara för att du vill behålla alla vackra originaldetaljer? Kanske har du vacker kakelkonst på väggen. Många badrum från 50-talet pryddes med motiv i mosaik, insprängt bland de övriga kakelplattorna. Det kan vara fint. Frågan är bara hur fint – är det värt risken att huset drabbas av fuktskador?

Rörmokare och rådgivare – allt inom VVS

Att avstå från att ringa in en rörmokare till 50-talsvillan i Stockholm kan faktiskt resultera i just det: fuktskador. Det är nämligen lätt hänt när det kommer till gamla rör. Vet du till exempel hur det ser ut under ditt fasta badkar? Om du tvättar håret i badkaret med viss regelbundenhet uppstår det sannolikt stopp i avrinningen då och då. Det behöver inte vara nere i det faktiska avloppet, det räcker med att röret från badkaret ned till avloppet rostat sönder för att du ska kunna få en oönskad vattenläcka under badkaret.

Många värjer sig för de stora kostnader en badrumsrenovering innebär. Särskilt när den ekonomiska situationen är instabil såväl i omvärlden som i hushållet. En fuktskada på grund av trasiga gamla rör kan dock bli ännu mer kostsam att åtgärda än en badrumsrenovering. Och du vet väl att du inte behöver renovera hela badrummet på en gång? Det är fullt möjligt att anlita en rörmokare för att ge befintliga rör en översyn.

Välj rätt rörmokare i Stockholm

Efter att ha fått en bedömning av rörens skick från din rörmokare kan du välja hur du vill gå vidare. Håller rören några år till eller finns det behov av akuta åtgärder? Om det är det senare alternativet ska du nu ta ställning till om du vill anlita rörmokaren som utförde besiktningen eller om du vill leta efter en annan aktör. Du har sannolikt inte förbundit dig till något mer än besiktningen när du anlitade din nuvarande rörmokare.

Om du vill leta upp en ny, bra rörmokare i Stockholm finns det gott om aktörer på marknaden som anser sig vara just en sådan. Det finns gott om gamla, bra rörmokare i Stockholm också, för den delen, men nu letar du ju efter en rörmokare som är ny för dig. Var noga med att alltid jämföra offerter från olika rörfirmor. Du vill inte betala överpris för arbetet. 

För mer information samt tips om rörmokare i Stockholm besök: stockholmsrörmokare.se