Badrumsrenovering i Örebro – så planerar du ett nytt badrum

Drömmer du om ett nytt lyxigt badrum? En badrumsrenovering kräver noggrann planering för att bli riktigt bra. Här kommer några renoveringstips för er i Örebro.

Badrummet renoverar man ungefär vart femtonde år. Därför är det viktigt att man planerar ordentligt och funderar över hur man vill att det nya badrummet ska bli. Kanske vill man ta bort badkaret och i stället sätta in en dush för att även få plats med en tvättmaskin.

Mät upp badrummet och rita en enkel skiss på ett papper. Då blir det enklare att förstå vad som får plats och hur man på bästa sätt kan ta vara på utrymmet. Gör även en budget för hur mycket det nya badrummet får kosta och bestäm sedan vilken stil det ska. För att få inspiration kan man titta på nätet eller besöka butiker med badrumsinredning.

Billigare badrumsrenovering med totalentreprenad

En badrumsrenovering är inget för hemmafixaren. I stället måste man ta hjälp av våtrumscertifierade hantverkare. Men till en professionell renovering av badrum i Örebro behövs det snickare, rörmokare, plattsättare, elektriker och målare. Därför är det ofta smidigast att använda sig av totalentreprenad. Det är också billigare än att anlita varje hantverkare för sig.

Hur mycket en badrumsrenovering kostar beror på badrummets storlek och vilken inredning och vilket material man väljer. Men priserna kan också variera mellan olika byggfirmor och man ska därför ta in flera offerter. När man tror sig veta vem man ska anlita ber man om referenser och kontrollerar dessa innan man skriver ett avtal.

Publicerat den
Kategoriserat som Badrum